Wellness Amethyst

Nieuw bij Wellness Amethyst in Bierbeek (Leuven): wimper-extensions

Wat zijn wimperextensions :

Wimperextensions zijn (valse/nep) wimpers die aan de eigen wimpers of oogleden worden vastgemaakt, afhankelijk van het type wimperextension. De eigen wimpers worden verlengd (wimperverlenging) waardoor er een prachtige celebrity-look ontstaat.
Het is net alsof de ogen al reeds opgemaakt zijn met mascara. Uiteraard is het effect niet na te bootsen met make-up.
Lange wimpers krijg je niet door make-up zoals mascara maar alleen door wimperverlenging. Het beste resultaat krijg je met de one-by-one methode.

WELKE WIMPEREXTENSIONS ZIJN ER ?

Er zijn meerdere soorten wimperextensions welke allemaal weer een ander resultaat geven.
One by one techniek
Op elke wimper wordt één wimperhaartje geplakt. Dit geeft een zeer natuurlijke look. Er zijn veel verschillende soorten wimperhaartje die variëren in lengte en krul.
Wimperstrip
Een complete set wimpers die bovenop de bestaande wimpers wordt geplakt. Ideaal voor een avondje uit maar met een minder natuurlijke look.
Plukjes
Dit zijn een paar wimperhaartjes aan elkaar vast. Deze zijn sneller te zetten dan de one by one techniek.

ONE BY ONE TECHNIEK

De voordelen van een one by one techniek wimperextensions is dat deze er zeer natuurlijk uitzien. Make-up is niet meer nodig en bespaar ‘s ochtends tijd. 
Tegenwoordig zijn de technieken en materialen verbeterd waardoor kans op verhoogde wimperuitval een stuk minder is geworden. Aangezien er ook hele dunne en lichte wimperhaartjes zijn, kijkt de wimperspecialist samen met u welke wimpers het best geschikt zijn.

Een mens heeft ongeveer 90 wimpers per oog. Op bijna alle haartjes wordt een wimper geplakt. Hierdoor is uitval nauwelijks zichtbaar. Niet elke wimpersalon brengt +/- 90 haartjes per oog aan. Dit is vaak aan de prijs te zien. Op het eerste gezicht lijkt het wel vol maar na een aantal dagen als er een aantal wimpers zijn uitgevallen is het beter zichtbaar dat er wat ontbreekt. Wimper uitvallen is een natuurlijk proces wat ook zonder wimperverlengingen gebeurd.

LOSSE WIMPERS

Er zijn verschillende soorten losse wimpers t.b.v. de one by one techniek. Ze zijn er van echt (dieren) haar en synthetisch. Dierenhaar is afkomstig van nertsen. De synthetische haartjes zijn het populairst.

Synthetische wimperhaartjes zijn van een materiaal gemaakt welke geen allergische reactie verzorgt.

OPVULLEN VAN WIMPEREXTENSIONS

Aangezien elke dag wel een wimper kan uitvallen, van nature is het op termijn nodig om de wimperextensions weer op te vullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren.
De een raakt meer wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien continu weer aan waardoor er weer nieuwe wimpers ontstaan welke voorzien kunnen worden van nieuwe wimperextensions.
Gemiddeld worden wimperextensions na 3 weken opgevuld. Wil je de maximale look behouden dan kun je het ook na 1 of 2 weken laten opvullen. Hoe sneller je een opvulbehandeling neemt hoe goedkoper het wordt. Er is immers minder om op te vullen.
Wimperextensions kunnen het best worden verwijderd door een specialist om ervoor te zorgen dat de eigen wimperhaartjes blijven zitten. De lijm moet met een speciale vloeistof worden los geweekt van de eigen wimper.

Voordelen

  • Zelfs eyeliner is geen must meer..

  • Doordat je bovenstaande niet meer hoeft te doen, bespaar je veel tijd. 

  • En wist je dat je ogen ‘gelift’ lijken door wimperextensions.

  • Regen? Geen probleem meer met uitgelopen mascara. Ook zwemmen kan zonder problemen (ideaal voor de zomer).

  • Je hebt altijd een natuurlijke look.

NADELEN

  • Producten met een oliebasis kun je beter niet meer gebruiken, omdat de wimpers hierdoor kunnen uitvallen.

  • Slaap je altijd op je zij? Dan kan het zo zijn dat de wimpers bij één oog sneller uitvallen.

  • Na verloop van tijd gaan de wimpers door elkaar zitten. Goed ‘borstelen’

  • De prijs van een nieuw set is duurder. Het opvullen is minder duur.

Contacteer Wellness Amethyst vandaag nog om jouw afspraak in te plannen!

016 520 884 0496 92 43 31